100 x een leuke dag: de 100 happydays challenge is afgelopen

 

100happydaysZe zijn voorbij, de 100 dagen waarin ik elke dag een foto probeerde te maken van iets dat mij gelukkig maakte. Hierboven zie je alle honderd foto’s in een grote collage. Wat zijn nou mijn favoriete foto’s? En ben ik door deze challenge daadwerkelijk gelukkiger geworden? Of wil je alle foto’s nog een keer bekijken? Lees dan snel verder.

Deze 100 happy days challenge was de tweede waaraan ik begon, de eerste startte ik op 1 januari, maar na zo’n 35 dagen lukt het destijds niet meer om foto’s te maken. Ik had het te druk, ik ging naar het buitenland, etc. etc. Toch vond ik het wel stom dat ik blijkbaar niet in staat was om elke dag iets te vinden waar ik gelukkig van werd, hoe klein het ook maar was. Daarom besloot ik om op 7 maart opnieuw te beginnen. Nu, exact 101 dagen later kan ik het resultaat laten zien: 100 foto’s van gelukkige momenten. Niet altijd mooie foto’s, niet altijd bijzondere exemplaren, maar wel foto’s van momenten waar ik blij van werd. Hieronder laat ik mijn top vijf zien.

64

Op nummer vijf: Eten met een vriendin (dag 64)
Dit vind ik ten eerste een heel vrolijke en kleurrijke foto, waar ik best trots op ben. Daarnaast was het ook een heerlijke avond waarin ik gezellig heb bijgekletst met een vriendinnetje en heerlijk bij haar op het balkon in de zon heb gezeten. Foto’s van eten heb ik vaker gemaakt tijdens deze happy days (oa. op dag 33, 61, 93), niet perse vanwege het eten zelf, maar omdat ik dan een gezellige avond had met vrienden.

13

Op nummer vier: Lekenprekerscursus  (dag 13)
Gemiddeld één keer per twee weken sta ik op de kansel als lekenpreker. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen, en het voorbereiden van preken is dan ook altijd weer een lekker moment. Toch loop je soms tegen lastige dingen aan, of zou je wel wat feedback kunnen gebruiken. Voor alle jongeren die de Doopsgezinde lekenprekerscursus hebben gevolgd, werd er daarom een bijscholingsdag georganiseerd. Een ontzettend gezellige en leuke dag waarbij ik weer heel wat heb geleerd.

22

Op nummer drie: Lammetjes (dag 22)
Je bent een plattelandsmeisje of je bent het niet, haha. Ik ben at heart een echt buitenmeisje (behalve dan als het om kamperen gaat), en hou ontzettend van de natuur en kleine dieren. Lammetjes, veulens, kittens, biggetjes, het maakt niet uit. Op tweede paasdag was ik op Urk, waar ik deze schattige lammetjes zag op de dijk. Tijdens mijn happy days heb ik overigens nog meer natuur/dieren foto’s gemaakt (oa op dag 1, 31, 41, 55, 68, 98).

80

Op nummer twee: Boek lezen (dag 80)
Het was heel moeilijk om deze nummer twee te kiezen, ik heb zoveel leuke foto’s! Ik koos voor deze foto van één van mijn favoriete boeken. Want hoewel ik ontzettend gelukkig word van andere mensen en iets gezelligs doen, blijf ik ook een echte boekenworm. Het liefst lees ik elke dag een uur, en als ik eenmaal ‘in’ een boek zit, dan kun je tegen me praten wat je wilt, maar ik zal het niet horen. Ik lees over het algemeen uit mijn e-reader, maar die is momenteel kapot. Daarom zitten er in de tweede helft van de challenge meerdere foto’s van boeken dan in het begin.

74

Op nummer één: Naar de kermis met Albert (dag 74)
Wie mij een beetje kent zal beamen dat ik af en toe maar een raar persoon ben, omdat ik blij wordt van de meest vreemde dingen. Eén van die dingen is de kermis. Je kan mij niet gelukkiger maken dan met een rondje in de octopus of zweefmolen, of een tochtje door het gekke trappenhuis. Deze foto laat bovendien zien wat voor toffe vriend ik heb (Win win, haha)! Door mijn happy days heen zijn er veel meer foto’s met Albert, want van hem word ik sowieso elke dag gelukkig, alleen je kan moeilijk 100 foto’s van dezelfde persoon maken ;).

Tot slot
Vaak word ik gevraagd of ik nu ook echt gelukkiger ben geworden van de challenge. Ik vind het antwoord hierop lastig. Ik voel me wel vaak gelukkiger, omdat ik nu dagelijks stil sta bij het feit dat ik ontzettend veel heb om dankbaar voor te zijn/gelukkig van te worden. Aan de andere kant, voordat ik aan deze challenge begon wist ik dat ook al, en was ik ook niet ongelukkig. Toch is het leuk om te merken dat je door zo’n uitdaging wel net iets positiever in het leven staat.

Dat brengt mij bij het volgende punt: mensen vragen mij nu of ik doorga met de challenge. En weten jullie wat, ik denk het wel. Ik ga proberen het jaar vol te maken, en zo een overzicht te krijgen van één gelukkig jaar. Ik zal jullie niet meer elke dag de foto’s laten zien. Ten eerste om een overdaad aan foto’s te voorkomen, maar ook vanwege de privacy van anderen. Ik maakte de afgelopen 100 dagen vrijwel alleen foto’s van dingen in plaats van mensen, en dat wil ik dan de komende tijd veranderen. Af en toe zal ik natuurlijk wel een erg leuke foto, of een korte update met jullie delen.

Wat vonden jullie van de challenge? Hebben jullie deze met plezier gevolgd? Zijn jullie van plan om zoiets ook een keer te doen? Laat het me weten! Oh ja, hieronder vind je de galerij met alle foto’s. 

 

 

2 Comments

  1. Antje van Dijk

    Een prachtig overzicht van zoveel diverse momenten die aandacht hebben gekregen en alleen daardoor er uitlichten. Geweldig voorbeeld. Ik doe het je niet na in de uitvoering, maar wel in het iedere dag stil staan bij de goede momenten.

  2. G.Grooters J.Grooters Scheltens

    Wij hebben “de 100 dagen” met belangstelling gevolgd en vonden het leuk. Om het nu zelf te doen? Neen, dat niet. 100 Foto’s op 1 dag zou eerder in aanmerking komen.(opa)

    Ik zou het nog wel willen proberen, maar dan gedurende 30 dagen. (oma)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *