Mary did you know?

mary-did-you-know
De tijd rond kerst vind ik de mooiste van het jaar, voor mij niet het liefst warme zomers of heerlijke herfstdagen (al geniet ik daar ook van), nee doe mij maar de tijd rond kerst met haar lichtjes, muziek en gezelligheid. Hoewel het kerstverhaal natuurlijk al tot in alle facetten is onderzocht en besproken, blijft het een verhaal waarin steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. En vandaag, terwijl ik kerstliedjes aan het luisteren was, bleven mijn gedachten maar cirkelen rondom Maria.

Wist zij waar ze aan begon, toen ze de opdracht van God accepteerde?
Wist zij wie het kind zou worden dat zij 9 maanden lang bij zich droeg?
Wist zij hoe de mensen haar zouden bekijken toen ze hoorden dat ze zwanger was van God (want hoeveel mensen zouden dit nou geloven?
Wist zij hoe het zou zijn, om de vrouw te worden van de oude timmerman Jozef, die haar trouwde om haar eer te beschermen?
Wist zij dat zij het kind in een kribbe ter wereld moest brengen, na dagen op een ezel te hebben gereden?
Wist zij dat haar kind de wereld zou gaan redden ?

Het lied Mary did you know? is één van mijn lievelingsliedjes met kerst, en ik wil deze dan ook graag met jullie delen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *